وبلاگ

کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری

excel01
مقالات مرتبط با حسابداری

کاربرد نرم افزار اکسل در حسابداری

حسابداری علم اعداد و ارقام است. در حسابداری فقط با اعداد و ارقام سروکار دارید و باید دقت بسیار بالایی داشته باشید. در صورت بروز یک مشکل بسیار کوچک، ممکن است خطاهای بسیار بزرگی ایجاد شوند. به همین خاطر حسابداری دستی در تمام دنیا منسوخ شده‌اند و جای خود را به نرم‌افزارهای مختلف حسابداری داده‌اند. در حال حاضر نرم‌افزارهای حسابداری داخلی بسیاری وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای انجام امور حسابداری و مالی استفاده کنید؛ اما در این میان، اکسل هنوز قدیمی‌ترین و بهترین برنامه برای حسابداری محسوب می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با اهمیت آموزش حسابداری در اکسل بیشتر آشنا کنیم. پس با آموزشگاه حسابداری نوآوران همراه باشید تا به اهمیت این برنامه مایکروسافت پی ببرید.

یک حسابدار برای انجام امور مالی خود به هر صورت به نرم افزار اکسل نیاز پیدا می‌کند. نرم‌افزار اکسل جایگزینی برای نرم‌افزارهای حرفه‌ای حسابداری نمی‌تواند باشد؛ اما یک مکمل عالی به حساب می‌آید. حتی می‌توان در کسب‌و‌کارهای کوچک برای جمع گزارش‌های مالی دریافتی و پرداختی به‌راحتی از اکسل استفاده کرد. اکسل یک برنامه صفحه باز است و هیچ محدودیتی در تعداد سطر و ستون‌ها ندارد. پس می‌توانید اطلاعات مالی شرکت را در قالب اکسل پیاده‌سازی کنید. همین باعث شده تا بسیاری از حسابداران از اکسل در کارهای روزانه خود به‌مراتب استفاده کنند.

با توجه به گستردگی استفاده از اکسل در کسب‌و‌کارهای مختلف، حسابداران نیز باید قادر به استفاده از اکسل باشند. اکسل شاید پوسته بسیار ساده‌‌ای داشته باشد و ساده به نظر برسد؛ اما خب عملکرد بسیار پیچیده‌ای دارد. وقتی که بتوانید بر اکسل مسلط شوید، قادر خواهید بود تا عملیات‌های پیچیده حسابداری و حسابرسی را به‌راحتی با اکسل انجام دهید. به همین خاطر آموزش حسابداری در اکسل اهمیت بسیاری پیدا می‌کند. آموزش حسابداری در اکسل باید حتماً بخشی از آموزش‌ها و دوره‌های تخصصی حسابداری باشد.

اهمیت آموزش حسابداری با اکسل

شاید بسیاری تصور کنند که کار با اکسل کار ساده‌ای است و عملکردی بسیار ساده و ابتدایی دارد. این در حالی است که برای انجام امور مختلف با اکسل، نیاز به تخصص و آموزش خواهید داشت. این یعنی بدون آموزش، از اوج تواناهای اکسل استفاده نخواهید کرد و نمی‌توانید قدرت واقعی اکسل را نظاره‌گر باشید. برای مثال در نرم‌افزارهای اکسل می‌توانید از فرمول‌ها و توابع پیچیده ریاضی استفاده کنید. برای استفاده از این توابع نیاز به آموزش حسابداری در اکسل خواهید داشت. قابلیت‌های اکسل بسیار متنوع و خاص هستند که بدون آموزش حسابداری در اکسل حتی بخش از آن را متوجه نخواهید شد.

اکسل همان طور که یک برنامه صفحه باز است، کاربردهای بی‌نهایت وسیع دارد. برای استفاده از تمام قدرت اکسل، نیاز به مهارت و تخصص خواهید داشت. مهارتی که شاید با سال‌ها آزمون، خطا و تجربه بخواهید به دست بیاورید را می‌توانید با یک دوره ساده آموزش حسابداری در اکسل بیاموزید. از اکسل در کسب‌وکارهای مختلف می‌توان استفاده کرد. البته مهم‌ترنی کاربرد اکسل در سیستم حسابداری و مالی نمود پیدا می‌کند. پس حتی اگر در دوره‌های عمومی آموزش اکسل شرکت کنید، با اطلاعاتی آشنا خواهید شد که در حسابداری و حسابرسی به آن‌ها نیاز پیدا نمی‌کنید؛ اما در دوره آموزش حسابداری در اکسل، با مفاهیم مختص به حسابداری آشنا خواهید شد. پس در کمترین زمان به‌سرعت با مهم‌ترین کاربردهای اکسل در حسابداری آشنا خواهید شد.

مزایای استفاده از اکسل در حسابداری

اول از همه اینکه داخل کشور، برنامه اکسل را می‌توان به‌صورت رایگان استفاده کرد. به همین خاطر بسیاری از شرکت‌های کوچک و کسب‌وکارهای استارتاپ می‌توانند از اکسل استفاده کنند. زمانی که یک حسابدار مسئول مدیریت امور مالی یک شرکت و کسب‌و‌کار می‌شود، باید قادر به استفاده از برنامه‌های حسابداری مختلف باشد. با این حال گاهی شرکت‌ها برای مدیریت‌های مالی خود از برنامه اکسل استفاده می‌کنند. این برنامه با توجه به اینکه رایگان است، بسیاری قادر به کار با آن خواهند بود. پس همین موضوع مهم‌ترین مزیت اکسل به حساب می‌آید و باعث می‌شود تا آموزش حسابداری در اکسل بسیار کاربردی باشد.

دوم اینکه اکسل یک برنامه صفحه باز است. این یعنی هیچ محدودیتی در ایجاد سطر و ستون در اکسل وجود ندارد. به این ترتیب می‌توانید بی‌نهایت سلول مختلف داشته باشد. سیستم مدیریت سلول‌ها بسیار پیشرفته هستند. پس می‌توانید سطر و ستون‌های مختلف را به‌راحتی دسته‌بندی کنید که این موضوع برای حسابداران اهمیت بسیاری دارد. همان طور که می‌دانید مخصوصاً در مورد اطلاعات دریافتی و پرداختی، نیاز به سطر و ستون‌های مجزا خواهید داشت.

در وهله سوم باید فرمول‌های حرفه‌ای اکسل اشاره کنیم که همیشه در آموزش حسابداری در اکسل به آن‌ها به‌صورت دقیق و کامل پرداخته می‌شود. فرمول‌های اکسل بسیار کامل و گسترده هستند و انواع توابع را شامل می‌شوند. برخی فرمول‌ها را می‌توان به‌صورت پیش‌فرض استفاده کرد. در صورتی که فرمول یا تابع مد نظر در پیش فرض اکسل وجود نداشته باشد، کاربر می‌تواند به‌راحتی خودش فرمول را ایجاد کرده و آن را ذخیره نماید. فرمول‌ها به‌صورت ریسپانسیو عمل می‌کنند و در صورت بروز هر گونه تغییر در هر سلول، نتیجه نهایی تغییر می‌کند. یک فرمول را می‌توان برای سلول‌های مختلف اعمال کرد و به این ترتیب کار برای حسابداران بسیار ساده خواهد شد.

 

آموزش حسابداری با اکسل را از کجا شروع کنیم؟

اول از همه اینکه هیچ وقت برای یادگیری اکسل دیر نیست. هر کسی با هر سطح از دانش و حتی بدون هیچگونه تجربه کار با برنامه‌‌های کامپیوتری مشابه، می‌تواند اکسل را به‌خوبی بیاموزد. پس نگران نباشید و صبوری پیشه کنید. بهتر است ابتدا به یک موسسه عالی تخصصی حسابداری بروید. برخی افراد ابتدا در دوره‌های آموزش کلی کامپیوتر یا آموزش عمومی اکسل شرکت می‌کنند. این یک اشتباه است و وقت فردی که قصد استفاده از اکسل در حسابداری را دارد، تلف می‌کند. پس به جای این، بهتر است در دوره آموزش حسابداری در اکسل تخصصی شرکت کنید. این مباحث از بخش‌های مقدماتی آغاز می‌شود و به‌تدریج به بحث‌های تخصصی می‌رسد. پس همان چیزی که در بخش‌های عمومی به آن نیاز داشته باشید را نیز در این دوره‌ها آموزش خواهید دید.

سخن آخر

اکسل یکی از بهترین و کاربردی‌ترین برنامه‌های کامپیوتری در زمینه حسابداری محسوب می‌شود. با تسلط کامل بر این برنامه می‌توانید در شرکت‌های مختلف مشغول به کار شوید. داشتن تسلط کامل بر اکسل در رزومه کاری شما، باعث درخشش بیشترتان می‌شود. پس بهتر است حتماً با شرکت در دوره آموزش شش نرم افزار حسابداری، فرصت‌های شغلی بهتری را برای خود به‌عنوان یک حسابدار یا کارشناس امور مالی رقم بزنید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
  • نویسنده
  • قسمت
  • زبان
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه